De Hollandse Herders
 
Hondenziekte
» Parvo
»
Hondsdolheid
»
de ziekte van Carré
»
Ziekte van Weil
Kijk hieronder voor de informatie,  wat je eventueel  kunt of moet doen bij deze problemen:
» Hepatitis
»
Kennelhoest
»
Luchtwegen - Keel
»
Maag - Darmen - Blaas
» Oren - Ogen - Gebit
»
Vlooien - Teken
»
Oormijt of wel oorschurft
»
Ontworming
» Ontsteking - Pijn
»
Gewrichten - Spieren
»
Gewicht - Conditie
» Gedrag - Hormonen
»
Huid
»
Hart

Parvo:

» ga hier terug naar de informatielijst

Parvo is een uiterst besmettelijke ziekte veroorzaakt door een virus. Een hond met parvo overleeft het vaak niet. Het virus verspreidt zich via de uitwerpselen van een zieke hond. Gezonde honden die aan zo’ n ‘markering” snuffelen, zijn prompt besmet. Het virus dringt door tot in de darmen, waar het ernstige ontstekingen veroorzaakt. De hond krijgt al snel een wee rui kende, bloederige diarree. Het dier voelt zich doodziek en gaat soms bloed overgeven. Jonge hondjes die met het parvo—virus in aanraking zijn gekomen, vallen soms plotseling dood neer. Bij onderzoek blijkt dan meestal dat het virus ook is doorgedrongen tot in het hart, waar het een hartstilstand heeft veroorzaakt. Verwantschap met de kattenziekte Parvo is voor het eerst geconstateerd in 1978. De uitbraak was massaal en richtte een ware slachting aan. Daarvoor was de ziekte onbekend. Wetenschappers ontdekten vrijwel onmiddellijk een grote gelijkenis tussen het parvo—virus en het virus dat kattenziekte veroorzaakt. Honden, die met een vaccin tegen kattenziekte werden gevaccineerd, bleken ook bestand tegen parvo. Toch heeft het nog jaren geduurd eer de huidige vaccins beschikbaar kwamen gemaakt op basis van de eigenlijke ziekte— verwekker. Inenten tegen parvo is zéér aan te bevelen, vooral omdat het einde zo gruwelijk is. 

“de ziekte van Carré”:

» ga hier terug naar de informatielijst

Hondenziekte is de schrik van iedereen met een jong hondje in huis, maar ook volwassen dieren kunnen de ziekte krijgen. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus en is zeer besmettelijk. Hondenziekte komt over heel de wereld voor, ook hier in Nederland. De eerste symptomen zijn soms heel onschuldig, een loopneus en wat hoesten. Het komt ook voor dat het hondje acuut erg ziek is. De ziekte wordt overgebracht door een virus, dat ontstekingen veroorzaakt. Ontstekingen in de darmen, maar ook hersenvlies— ontsteking. Meer dan 50 procent van de zieke honden overleeft het niet. Honden die het wel halen lopen een grote kans op blijvend zenuwletsel. Bescherming: Tot ver na de Tweede Wereldoorlog stond de dierenarts meestal machteloos. Pas in de zeventiger jaren ontdekten wetenschappers een opvallende ver wantschap tussen het virus dat hondenziekte veroorzaakt, en het mazelen— virus. Met die wetenschap in het achterhoofd zijn honden ingeënt met een vaccin tegen mazelen. Wat bleek? De ingeënte honden ontwikkelden afweerstoffen, niet alleen tegen mazelen, maar ook tegen het virus dat de hondenziekte veroorzaakt. Dat was de doorbraak, die aan de wieg stond van alle huidige vaccins tegen hondenziekte. Deze vaccins] nu op basis van het echte honden— ziekte—virus, bieden een uit— stekende bescherming.

» ga hier terug naar de informatielijst

Ziekte van Weil:

De ziekte van Weil wordt overgebracht door bacteriën, meestal afkomstig uit de urine van andere honden en van ratten, Ook andere dieren en ook de mens kan de ziekte van Weil oplopen. De ziekte komt nog steeds voor. In de plaatselijke media wordt in dat geval gewaarschuwd voor verontreinigde plassen, vijvers, sloten en grachten. Maar de eerste slachtoffers zijn dan al gevallen. Een hond die in besmet water zwemt, of die van besmet water drinkt, krijgt via de slijmvliezen en door de huid de bacterie naar binnen. In het lichaam nestelt de bacterie zich in de lever en de nieren. De hond krijgt hoge koorts, plast donkergele urine en de slijmvliezen worden geel. Lever aangetast Honden, die de ziekte van Weil overleven, houden er bijna altijd een lever— aandoening of beschadigde nieren aan over. Omdat de ziekte kan overgaan op de mens, moeten bij de behandeling en verzorging van een besmette hond de nodige voorzorgen in acht worden genomen. Inenten tegen de ziekte van Wei 1 is raadzaam. De huidige vaccins bieden voldoende bescherming tegen zowel de bacterie leptospira icterhaemorrhagiae, als tegen het broertje van deze bacterie, de Leptospira canicola.

Hepatitis:

» ga hier terug naar de informatielijst

Hepatitis is een besmettelijke leverziekte. De wetenschappelijke naam is Hepatitis contagiosa canis (Hcc). De veroorzaker is het Adeno—virus type 1. Het virus wordt verspreid via de urine van geïnfecteerde honden. Wanneer een zieke hond in het park een paar maal zijn poot heeft opgetild, lopen de honden die na hem komen een grote kans ook besmet te raken.

De symptomen variëren van lichte koorts tot een zeer ernstige ontsteking van de lever. Mits in een vroeg stadium behandeld, is genezing mogelijk. Echter, wanneer de lever is ontstoken loopt de koorts hoog op, het dier eet niet meer en zal vrijwel altijd dood gaan. Bij jonge honden kan hepatitis een zeer plotselinge dood veroorzaken. Hepatitis is niet altijd even makkelijk te constateren. De symptomen ijken namelijk sterk op die van hondenziekte. Bescherming met Adeno type 2 Hoewel hepatitis veroorzaakt wordt door het virus Adeno type 1] wordt bij de bescherming tegen de ziekte uit veiligheidsoverwegingen gebruik gemaakt van het Adeno-virus type 2. Dit virus type 2 wordt ook gebruikt in het vaccin tegen kennelhoest. Gebleken is echter dat het tevens een veilige én betrouwbare afweer biedt tegen de gevaarlijke leverziekte.

Kennelhoest:

» ga hier terug naar de informatielijst

Kennelhoest is een uit de hand gelopen “hondenverkoudheid”, die wordt veroorzaakt door een aantal factoren. De ziekte breekt vaak uit in kennels waar honden elkaar de hele dag staan aan te blaffen. Vandaar ook de naam “kennel hoest”. Er is een grote kans op complicaties, soms met blijvende gevolgen. Door hoesten en niezen ontstaan kleine wondjes in mond—, keel—, en neusholten. Daar kunnen gemakkelijk bacteriën in komen. De ziekte wordt dan veel moeilijker te genezen. In de encyclopedie is de ziekte terug te vinden onder “respiratoire aandoeningen, veroorzaakt door het Adeno—virus type 2, al dan niet in combinatie met het parainfuenza—virus, dat bloedinkjes in het longweefsel veroorzaakt”, Een bacterie die ook een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van kennel hoest is de Bordetella bronchiseptica. Om het nog ingewikkelder te maken: stress speelt ook een rol. Stress, bijvoorbeeld wanneer de hond in een pension tijdelijk in een kennel zit. Zo’n hond zal zich de hele dag willen bewijzen en blaft zich schor. De keelholte raakt geïrriteerd. Eén rondzwevende bacterie is dan voldoende om ook alle andere honden een kwalijke kennelhoest te bezorgen. Vaccinatie tegen kennelhoest is onder bepaalde omstandigheden zinvol (bijvoorbeeld bij verblijf in pension). Uw dierenarts kan u adviseren.

Hondsdolheid:

» ga hier terug naar de informatielijst

Hondsdolheid ofwel rabiës is de meest gevreesde hondenziekte ter wereld. De ziekte is een gesel voor mens en dier. Gelukkig behoort hondsdolheid in Nederland bijna tot het verleden. Het gevaar loert over de grens — een hondsdolle vos in België of Duitsland - en is nooit helemaal geweken. Hondsdolheid eindigt altijd met de dood. De oorzaak is een virus in het speeksel, dat wordt overbracht hij de beet van een geïnfecteerd dier. De laatste fase van de ziekte is een verschrikking. De hersenen zijn aangetast. Het ene ogenblik kruipt het zieke dier angstig in een hoekje. Het andere ogenblik reageert het verwilderd en wordt fel agressief Dan bijt het in alles wat het maar binnen zijn bereik krijgt. Vakantie—risico: Terecht eisen de meeste vakantielanden dat een toerist zijn hond tevoren tegen hondsdolheid heeft laten inenten. Ook de Nederlandse overheid ver langt bij elke hond die het land binnenkomt een document waaruit blijkt dat de hond tegen rabiës is geënt. Ook hij honden, die met hun baas in het buitenland op vakantie zijn geweest. Wie zijn verantwoordelijkheid kent, haalt zon prikje tijdig.

Oormijt of wel oorschurft:

» ga hier terug naar de informatielijst

Een andere benaming voor oormijt is oorschurft en is zeer besmettelijk.
Er zijn verschillende soorten oormijten. Degene die het meest voorkomt is Otodectes cynotis. Het zijn kleine lichtgrijze speldenknopgrootte 'spinnetjes', die leven van restjes van afgestorven cellen van de huid. Ze leven graag in de oren, omdat het daar lekker warm en donker is. De oormijt kan echter ook in de nek, op de rug of zelfs helemaal bij de staartbasis gevonden worden. Deze oormijt is niet kieskeurig en kan leven op honden, katten, fretten, vossen en heel zelden ook kortstondig op de mens. Bovendien kan de oormijt enkele maanden overleven in de omgeving van uw huisdier (bijvoorbeeld in de mand). Al een paar mijten kunnen jeuk in het oor veroorzaken. De jeuk ontstaat doordat het speeksel en de ontlasting van de oormijt een allergische reactie bij de gastheer veroorzaken. Hierdoor gaan de klieren in het oor meer donkerbruin oorsmeer produceren.

Hoe kunt u het beste de oormijt bestrijden?

» ga hier terug naar de informatielijst

Er zijn verschillende middelen op de markt, die echter niet voor elk huisdier even veilig zijn om te gebruiken. Laat de oren altijd inspecteren door de dierenarts. Het oor zal dan geïnspecteerd worden met een otoscoop (= oorspiegel). Het grote probleem met oormijt is om een her infectie te voorkomen. De oormijt gaat al op de vlucht voor water. Als de oren behandeld worden dan vlucht de oormijt uit de oren van de gastheer richting de staart om daar te wachten tot de kust weer veilig is om terug te keren naar de oren. Dus niet alleen de oren maar het hele huisdier en zijn/haar omgeving behandelen. Ook de overige honden, katten en fretten in huis behandelen, want deze kunnen drager zijn; dat wil zeggen een infectie met oormijt zonder jeuk hebben. De cyclus van ei tot volwassen oormijt duurt 3 tot 4 weken. Dus een maand lang tegen oormijt behandelen.

Luchtwegen - Keel:

» ga hier terug naar de informatielijst

Problemen met luchtwegen en keel bij honden uiten zich vaak in o.a hoesten, kortademigheid, snotneus en benauwdheid. De meest voorkomende keelproblemen bij de hond zijn de keelontsteking, het te lange verhemelte en stembandverlamming.
Alle honden kunnen, net als mensen, keelontsteking krijgen. Sommige rassen, zoals de Engelse en Franse bulldoggen hebben door hun bouw een bijna voortdurende keelontsteking. Een keelontsteking uit zich vaak in veel speeksel, kwijlen, moeite met doorslikken van voer, kokhalzen, snurken, hoesten, een hees stemgeluid en soms benauwdheid kunnen hierbij opvallen. Ook astma is een regelmatig voorkomend probleem bij honden. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnenassortiment voor honden te gaan.

Enurace RX - bij urine incontinentie en astma 

Prednisolon RX - bij o.a huidaandoeningen

Prednoral RX - hoofdbestandsdeel is prednisolon

Maag - Darmen - Blaas:

» ga hier terug naar de informatielijst


Veel voorkomende klachten aan het maag-darm stelsel van honden zijn diaree, braken en verstopping. Deze klachten kunnen wisselende oorzaken hebben. Ook kunnen deze klachten acuut of chronisch voorkomen. Type voeding en gevoeligheid voor voer speelt bij maag-darm klachten een belangrijke rol.
Blaas: Veel voorkomende klachten aan blaas en nieren zijn blaasontsteking, blaasgruis, incontinentie. Een probleem aan de blaas uit zich vooral in veel kleine hoeveelheden plassen (meer dan gewoonlijk) en bloederige urine.

Bij maag-darmen, nier en blaas klachten kan ter ondersteuning van de onderstaande diergeneesmiddelen aangepast voer een erg belangrijke rol spelen. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Diarace rx - bij diarree

» ga hier terug naar de informatielijst

Diarsanyl - bij acute diarree

Enurace RX - bij urine incontinentie en astma

Adverteren bij Daisycon

Finidiar - bij diaree en/of maagzuur

Hills Canine cd - aandoeningen aan urineweg

Hills Canine dd - bij voedselallergie hond

Hills Canine id - bij maag-darm problemen hond

Hills Canine kd - bij nierfalen en vroeg hartfalen

Hills Canine zd - bij voedselallergie

Isogel - bij obstipatie of diarree

Kaopectate - bij diarree

Lax-a-tract - bij obstipatie problemen (bijv. bij haarballen), laxerend

Microlax - bij verstoppings, obstipatie problemen

Nutriwelp - vervanging voor moedermelk

O.R. ace - bij herstel van acute diarree

Pancrex-vet - bij spijverteringsproblemen

Primperid - tegen braken

Propalin RX - bij incontinentie teef

Tryplase - voor aanvulling van enzymen

Zymoral pancreaspoeder - Voederadditief bij alvleesklierproblemen

Ontsteking - Pijn:

Ontstekingen: Ontstekingen en infecties kunnen op veel verschillende plaatsen voorkomen en vaak uiteenlopende oorzaken hebben. Zo hebben reuen soms last van voorhuidontstekingen, terwijl bij teven melkklier ontstekingen weer regelmatig voorkomende klachten zijn. Ook diverse infecties aan bijvoorbeeld huid maar ook inwendige ontstekingen zoals blaasontsteking zijn veel voorkomende klachten bij honden.

Pijn: Het is erg maar waar: onze huisdieren lijden waarschijnlijk vaker pijn dan wij denken. In de natuur is het immers heel gevaarlijk om te laten blijken dat je pijn hebt want dan ben je een gemakkelijke prooi voor de vijand. Subjectieve signalen van pijn bij een hond zijn o.a, minder enthousiast om uitgelaten te worden, minder snel de etensbak leeg. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Carpodyl RX - bij problemen aan bewegingsstelsel o.a artrose

» ga hier terug naar de informatielijst

Cortaphen RX - bij gewrichts en spieraandoeningen, bijv. artrose

Adverteren bij Daisycon

Meloxidyl - bij aandoeningen aan bewegingsstelsel

Metacam hond RX - verlichting van ontsteking en pijn

Adverteren bij Daisycon

Motricit - pijnstillend en ontstekingsremmend

Prednisolon RX - bij o.a huidaandoeningen

Prednoral RX - hoofdbestandsdeel is prednisolon

Prepusol - bij voorhuidontstekeking

Rimadyl - bij chronische of tijdelijk pijn, ontstekingsremmend

Seraquin supplement - bij gewrichtsproblemen

Tolfedine RX - pijnstillend en ontstekingsremmend

Zubrin RX - bij pijn, ontstekingen aan het bewegingsstelsel

Ontworming:

Zowel voor uw hond als voor u zelf is het wormvrij houden van de dieren van groot belang. Spoelwormen zijn namelijk ook infectieus voor de mens.
Ook voor pups is het zeer belangrijk. Iedere pup krijgt via de moeder spoelwormen binnen.
Belangrijk is het type/merk ontwormingskuur af en toe te wijzingen, zodat de wormen niet resistent worden voor één soort kuur.
Goed schema voor ontwormen van uw hond is:

» ga hier terug naar de informatielijst


Jonge dieren: op 2, 4, 6, 8 weken en daarna elke maand tot 6 maanden
Volwassen dieren: 2 x per jaar. Zet een herinnering in uw agenda zodat u de ontworming niet vergeet, u kunt bij ons natuurlijk ook een aantal kuren tegelijk bestellen zodat u altijd een kuur in huis heeft. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Advocate hond RX - vlooien, mijten en wormen

Drontal - ontworming van rond- en lintwormen

Milbemax hond RX - ontworming

Panacur hond en kat - ontwormings pasta en pil

Stronghold hond RX - Ontvlooiing en ontworming in 1

Vitaminthe - ontwormingspasta

Adverteren bij Daisycon

Oren - Ogen - Gebit:

Oren: Oorproblemen uiten zich vaak in het kopschudden, scheve kopstand, overmatig oorsmeerproductie en stank/pus/bloed uit het oor.
Ogen: Ook geïrriteerde of ontstoken ogen is een veel voorkomende klacht. Deze klachten uiten zich vaak in tranende ogen, dichtzittende ogen, zwelling en roodheid rond het oog en gevoeligheid voor licht.
Gebit: Een regelmatige verzorging van het gebit van uw hond is van belang voor het gezond houden van tanden, kiezen en tandvlees. HIervoor zijn diverse producten beschikbaar. Ook aangepaste voeding kan bijdragen aan de verbetering van het gebit van uw hond. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

C.E.T gebidverzorgingsproducten - voor gebitverzorging hond en kat

Caf oogzalf RX - bij geirriteerde en ontstoken ogen

Duodrops - ter bevochtiging van de ogen

Hills Canine td - bij gebitsaandoeningen

Adverteren bij Daisycon

Ophtoclean - oog reiniger

Ophtosan oogzalf - verzorgt, verzacht en beschermd het oog

Otifin pd RX - bij oorontsteking

Otisept - voor oorreiniging en desinfectie

Surolan RX - bij oor of huid-infecties en oormijt

Vlooien - Teken:

» ga hier terug naar de informatielijst


Vlooien:  zijn beweeglijke bruinzwarte insecten, die op hun gastheer springen om bloed te zuigen. Alle vlooien in Nederland zijn eigenlijk kattenvlooien, maar ze lusten ook honden en zelfs mensen.Vooral in de zomer en nazomer kunnen ze zeer snel tot een ware plaag uitgroeien.
Teken: Ook teken zijn zeer vervelend omdat deze bij honden de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Heeft u hond ondanks het gebruik van de onderstaande middelen toch een teek, verwijder deze dan met een goede tekentang.
Belangrijk is dat u regelmatig uw hond beschermd tegen vlooien en teken, dan weet u zeker dat u deze ongewenste gasten altijd voor bent. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Advocate hond RX - vlooien, mijten en wormen

Defendog spray - zeer effectief tegen teken

Frontline combo - ter voorkoming en behandeling van vlooien en teken

Adverteren bij Daisycon

Frontline hond - ter behandeling van vlooien en teken

Prac-tic RX - vlooien/teken

promeris duo hond RX - behandeling en preventie tegen vlooien en teken

Adverteren bij Daisycon

Scalibor protector band - halsband ter bestrijding van teken, muggen en zandvliegen

Stronghold hond RX - Ontvlooiing en ontworming in 1

» ga hier terug naar de informatielijst
» ga hier terug naar de informatielijst
Huid:


De huid en haar van u hond moeten gezond en schoon zijn. Controleer op kale plekken, jeuk, huidschilfers, plotseling veel haaruitval en doffe vacht. De huid moet droog, soepel en niet vet aanvoelen. Door de hond te aaien ontdek je ook snel wanneer een bultje of gezwel zich ergens voordoet.
Huid-en vachtproblemen van uw hond kunnen diverse oorzaken hebben. De diergeneesmiddelen hieronder kunnen hiervoor een oplossing bieden.
Een belangrijke ondersteuning bij het oplossen van de huid problemen van uw hond is speciaal voer.
Verwondingen:
Ravotten in de bossen of een vechtpartijtje met andere honden levert snel schrammen en wondjes op. Ook huidirritatie kan leiden tot wonden. Ontsmetting en verzorging van deze wonden is erg belangrijk. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Aluspray - wondspray bij open wonden

Atopica RX - bij huidallergie, eczeem

Betadine shampoo - desinfecterende shampoo

Clindacutin RX - wondverzorging / infectie

Clindobion RX - wond/huid zalf

Helosan - ontsmettende huidcrème

Hills Canine zd - bij voedselallergie

Hydrocortiderm RX - bij huidproblemen

Imaverol - bij schimmelinfecties

Megaderm Allerderm - bij huidproblemen

Mesitran antibacteriele wondzalf -, wondhelend

Prednisolon RX - bij o.a huidaandoeningen

Prednocutin forte RX - bij huidallergie en eczeem

Prednoral RX - hoofdbestandsdeel is prednisolon

Prepusol - bij voorhuidontstekeking

Septobion - zalf bij beschadiging en irritatie van de huid

Surolan RX - bij oor of huid-infecties en oormijt

Vetaderm RX - bij huidproblemen, o.a hotspot

Vivavet - voor een vitale, glanzende huid en vacht

Hart:
» ga hier terug naar de informatielijst
» ga hier terug naar de informatielijst
Adverteren bij Daisycon

Hartaandoeningen zijn alle aandoeningen, die de structuur en de functie van het hart schaden. Het is een veelkomende aandoening bij honden, die bij meer dan één op de tien dieren voorkomt. De twee belangrijkste vormen van hartaandoeningen is een chronische aandoening van de hartkleppen en een hartspierweefselaandoening. In het eerste geval vermindert een lekkende hartklep de efficiëntie van het hart bij het pompen van bloed (dit is de meest voorkomende hartaandoening bij honden).  Bij hartspierweefselaandoening leiden veranderingen in de hartspier tot minder effectief pompen van het hart. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Fortekor RX - bij hartfalen honden en nierinsufficiëntie katten

Hills Canine hd - bij hartaandoeningen

Hills Canine kd - bij nierfalen en vroeg hartfalen

Adverteren bij Daisycon
Gewrichten - Spieren:

Aan de manier van bewegen kunt u soms al snel zien of u hond iets onder de leden heeft.  Gewrichtsklachten zoals HD, artrose en rugpijn bij uw hond uiten zich vaak in de volgende verschijnselen: 1 Stijfheid van de hond  - 2 Pijnlijk lopen  - 3 Onregelmatig lopen - 4 Moeilijk opstaan Belangrijk is om regelmatig goed te kijken naar de manier waarop je hond loopt en opstaat,  zodat u weet hoe hij loopt als hij gezond is en veranderingen snel kunt herkennen. Ook aangepaste voeding kan bijdragen tot het beter functioneren van het bewegingsstelsel. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

Arthrilone - voor verbetering en ondersteuning bewegingsstelsel

Arthroluxyl - bij problemen met bewegingsstelsel, artrose
Bioweyxin - bij problemen aan het bewegingsstelsel, artrose

Carpodyl RX - bij problemen aan bewegingsstelsel o.a artrose

Adverteren bij Daisycon

Cortaphen RX - bij gewrichts en spieraandoeningen, bijv. artrose

Fortiflex - verbetering bewegingsstelsel en gewrichten

Glucachon - voor groei en behoud van gewrichtskraakbeen

Groene Os glucosamine speciaal - bij o.a arthrose en reuma

Hills Canine jd - bij gewrichtsproblemen

Meloxidyl - bij aandoeningen aan bewegingsstelsel

Metacam hond RX - verlichting van ontsteking en pijn

Previcox RX - bij arthrose hond

PrimeVal artrose gelatinaat hond - voor gezonde botten, gewrichten, pezen en banden

Rimadyl - bij chronische of tijdelijk pijn, ontstekingsremmend

Sashas Blend - voedingssuplement bij gewrichts slijtage en stijfheid

Seraquin - supplement bij gewrichtsproblemen

Adverteren bij Daisycon

Tolfedine RX - pijnstillend en ontstekingsremmend

Zubrin RX - bij pijn, ontstekingen aan het bewegingsstelsel

Gewicht - Conditie:
» ga hier terug naar de informatielijst

Overgewicht bij honden komt steeds vaker voor. Net als bij mensen blijkt overgewicht voor honden erg slecht te zijn voor de gezondheid. Het kan onder andere hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen, huidziekten en artritis veroorzaken. Overgewicht kan zowel door aangepast voer of voedingpatroon als met behulp van diergeneesmiddelen verholpen worden. Beide kan natuurlijk ook gecombineerd worden. Overgewicht maar ook andere oorzaken kunnen leiden tot een slechte conditie/uithoudingsvermogen van uw hond.  Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

 

Arthroluxyl - bij problemen met bewegingsstelsel, artrose

Bioweyxin - bij problemen aan het bewegingsstelsel, artrose

Fortiflex - verbetering bewegingsstelsel en gewrichten

Groene Os glucosamine speciaal - bij o.a arthrose en reuma

Hills Canine wd - bij aanleg voor zwaarlijvigheid

Metacam hond RX - verlichting van ontsteking en pijn

Nutriwelp - vervanging voor moedermelk

Rimadyl - bij chronische of tijdelijk pijn, ontstekingsremmend

Sashas Blend - voedingssuplement bij gewrichts slijtage en stijfheid

Zubrin RX - bij pijn, ontstekingen aan het bewegingsstelsel

Gedrag - Hormonen:

Hormonen:
Schijnzwangerschap/schijndrachtigheid is een veel voorkomend hormonaal probleem bij honden, maar ook schildklierproblemen komen vaak voor. In het overzicht hieronder vindt u alle bij ons verkrijgbare producten die te maken hebben met hormoonproblemen van uw hond.
Gedrag en angst:
Veel honden hebben last van gedragsproblemen, met als meest voorkomend probleem, angst. Bangheid voor bijvoorbeeld vuurwerk is een bekend probleem, maar ook veel honden hebben een angst voor andere situaties, bijvoorbeeld alleen thuis zijn.
In de onderstaande lijst staan alle producten die angst en/of gedragsproblemen tijdelijk of blijvend kunnen verhelpen of verminderen. Klik op het logo van medpets om naar het dieetvoeders / medicijnen assortiment voor honden te gaan.

D.A.P - bij stress, gedragsproblemen en angst

Galastop RX - bij schijndrachtigheid

Hills Canine bd - bij hersenveroudering

Neurotranq - voor kalmering bij onrust, stress

Tranquigel - kalmeringsmiddel

 

           
Home De Hollander Astra Resultaten Astra Indra Resultaten - indra Donna Resultaten-donna
VZH-IPO Breitensport G & G Reddingshonden Filmpjes Foto's Foto's-Kampioenschappen Huisgenootjes
Hondennamen Hondenziekte       Linken Linkenformulier